Vårt Kaffe

Elena Torrefazione Caffè grundades i San Remo på den Italienska Rivieran (Ligurien) år 1863. Detta ger dem över ett sekels erfarenhet av att skapa det finaste italienska kaffet med hjälp av de bästa råvarorna och en lång hantverkstradition.

Kaffebönorna rostas manuellt med hjälp av en vedeldad rost i ungefär 30 minuter och 210 grader, enligt gamla traditioner enbart med olivträd som köps från bönderna i bergen ovanför staden. Detta för att olivträd varken ger ifrån sig någon lukt eller smak. Bönorna paketeras sedan manuellt innan de distribueras till stadens restauranger, barer och caféer.

gott6

Det kaffe som används är framför allt Arabica, så kallat, tvättat kaffe från Brasilien som odlas på cirka 1800 m.ö.h, men man använder även bönor från Costa Rica, Nicaragua, San Domingo, San Salvador och Guatemala. Robusta bönorna som används är i första hand Indonesisk Rayap som anses vara den bästa.

Det kaffe som distrubueras till oss i Sverige rostas vid vår beställning för att sedan skickas till oss. Detta gör att vi alltid har nytt och färskrostat kaffe till försäljning.

Våra blandningar:

Miscela Bar: Är vår finaste blandning gjord på ca 87 % av de finaste Arabica bönorna från Brasilien. Detta ger en mycket mjuk och mild espresso typisk för denna del av Italien. Vi rekommenderar den för den kräsne espressodrickaren.

Prima Qualità: Med en blandning av 70 % Arabica och 30 % Robusta passar den utmärkt både som espresso och till mjölkdrinkar såsom Cappuccino och Latte macchiato.

Tipo famiglia: Denna blandning av 50 % Arabica och 50 % Indisk Robusta passar utmärkt till framför allt mjölkdrinkar men även för den som gillar en mycket kraftfull espresso med en lång eftersmak.

Våra priser

Miscela Bar 225kr/500 gr

Prima Qualità 190kr/500 gr

Tipo Famiglia 170kr/500 gr

Bryggmalet 90kr/250 gr

Vi skickar till er i hela landet Max 1kg för 79kr i frakt